Boagiu: Anul acesta trebuie sa finalizam 129 km de autostrazi

Vineri, 05 August 2011, ora 18:13
1405 citiri
Boagiu: Anul acesta trebuie sa finalizam 129 km de autostrazi

Ministrul Transporturilor a declarat ca in acest an ar trebui finalizati 129 km de autostrazi si 515 km de drumuri nationale, conform NewsIn.

"Din estimarile pe care le avem, pe anul acesta, ar trebui sa se finalizeze 129,2 km de autostrada, iar in ceea ce priveste contarctele de reabilitare de drumuri nationale care sunt finantate din fonduri alocate de la Banca Europeana de Investitii si chiar buget de stat, ar trebui sa se finalizeze 515,56 km de drumuri nationale.

Contractele care intra in partea de autostrazi sunt ocolitoarea Arad-ului si autostrada Arad-Timisoara, tronsonul de la Medgidia la Constanta, de 18,7 km, plus cei ai ocolitoarei Constantei, de12,8 km, si alaturi de acestea, discutam despre Bucuresti-Moara Vlasiei si Moara Vlasiei-Ploiesti", a declarat Anca Boagiu.

In ceea ce priveste drumurile nationale, cele care vor fi date in exploatare in acest an sunt cele finantate de BEI: Petrosani-Baru, Baru-Hateg si Hateg-Simeria, limita judetului Bihor-Satu-Mare, Chichis-Toplita, Reghin-Toplita si Arad-Oradea. In plus, cu finantare de la bugetul de stat, va fi finalizat DN 2D Focsani-Ojdula, iar din finantare ISPA, reabilitarea DN6 Drobeta-Turnu Severin.

"Exista si o serie de variante ocolitoare care urmeaza sa fie finalizate, in lungime totala de 39,4 km", a mai spus ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Ministrul Anca Boagu s-a declarat totodata multumita de realizarile CNADNR.

"CNADNR a facut progrese substantiale in ultimile luni.

Pana in acest moment a reusit sa semneze contracte pentru autostrazile de pe Coridoul IV si contracte de modernizare de drumuri nationale si centuri ocolitoare de aproape 2 miliarde euro si a realizat economii de circa 600 milioane euro pe care acum poate sa le foloseasca pentru a finanta noi proiecte este dovada ca si-a facut treaba", a precizat Boagiu.

#autostrada, #drum national, #anca boagiu, #transport , #Transporturi