FORT: Taxa de drum trebuie sa fie corelata cu cifra de afaceri a transportatorilor

Miercuri, 12 August 2009, ora 12:40
1286 citiri
FORT: Taxa de drum trebuie sa fie corelata cu cifra de afaceri a transportatorilor

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) vrea ca taxa de drum sa fie corelata cu cifra de afaceri a companiilor de transport, pana la depasirea crizei economice, pentru a stopa declinului transporturilor rutiere.

"Ponderea procentuala a acestei taxe nu trebuie sa o depaseasca pe cea din anii trecuti, atunci cand afacerile din transporturi erau in crestere. In 2008 taxa de drum reprezenta aproximativ 2% din cifra de afaceri a unui transportator, in timp ce acum ea se situeaza aproape de 10%.

Acest exemplu se poate extinde la toate taxele suportate de catre transportatori", se arata intr-un comunicat al FORT, remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit federatiei, cele mai afectate tipuri de transporturi rutiere sunt cele specializate unui anumit tip de productie, cum ar fi transporturile frigo, de materiale de constructii si textile.

Totodata, transporturile de marfuri generale in afara Romaniei sunt afectate de lipsa exporturilor si importurilor, acestea scazand cu pana la 60% fata de perioada similara a anului trecut.

"Transporturile rutiere de persoane se afla intr-un mare declin datorita micsorarii drastice a fluxului de calatorii si a somajului si problemelor financiare ale cetatenilor din clasa sociala cu venituri minime. Un alt aspect important ce afecteaza grav acest sector de activitate este neplata subventilor acordate unor categorii sociale defavorizate", se mai precizeaza in comunicatul FORT.

FORT sustine ca in prezent, Ministerul Finantelor are cinci luni intarziere la plata deconturilor pentru biletele subventionate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#fort, #taxa, #afaceri, #transportatori , #Transporturi