Iberia anuleaza peste 1.200 de zboruri din Spania din cauza grevei angajatilor

Marti, 26 Februarie 2013, ora 16:32
1393 citiri
Iberia anuleaza peste 1.200 de zboruri din Spania din cauza grevei angajatilor
Foto: The Guardian

Cea mai ampla greva din istorie a angajatilor Iberia va duce la anularea a 1.281 de curse aeriene, in conditiile in care majoritatea zborurilor vor fi asigurate in proportie de maximum 50%.

Angajatii protesteaza impotriva restructurarii operatorului aerian, in urma careia vor fi concediate peste 3.800 de persoane.

In perioada 4-8 martie, serviciile minime garantate asigura 100% numai zborurile catre Insulele Canare, Insulele Baleare si enclava spaniola din Maroc, Melilla, 50% din zborurile internationale si nationale, cu distante de peste 500 de kikometri, si 25% din zborurile nationale pe distante mai mici.

Intre 18 si 22 februarie a avut loc prima parte a celei mai mari greve din istoria companiei aeriene Iberia. In fiecare zi, angajatii s-au adunat in terminalul T4 din aeroportul madrilen Barajas, precum si la terminalul T1 din aeroportul El Prat din Barcelona, pentru a striga sloganuri precum "Iberia unita, niciodata invinsa", "Asta este o escrocherie" sau "Scuzati deranjul, salvam Iberia".

Intre timp, sindicatele si conducerea companiei anuntau ca sunt dispuse sa revina la masa negocierilor, dupa ce acceptasera ca profesorul de dreptul muncii Gregorio Tudela sa actioneze ca mediator in acest conflict atat de amplu.

Cu toate acestea, medierea priveste procesul in ansamblul sau si nu afecteaza restul zilelor de greva, zece in total, convocate in doua saptamani din luna martie. Pe de alta parte, procesul de restructurare isi urmeaza si el cursul, urmand sa fie aplicat incepand cu 14 martie.

Scaderea salariilor bugetarilor nu este suficienta in Spania. E nevoie de concedieri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva Iberia, #concedieri Spania, #criza economica Spania , #Transporturi