Infrastructura portului Braila, modernizata cu fonduri europene

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 17:08
2204 citiri
Infrastructura portului Braila, modernizata cu fonduri europene

Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati a reusit sa modernizeze infrastructura portului Braila printr-un proiect de 42 de milioane de lei. Din aceasta suma, 19 milioane de lei au provenit din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transporturi.

In afara de banii din fondurile europene, aproximativ 8,6 milioane lei au venit de la bugetul de stat, iar 14,5 milioane de lei au fost costuri neeligibile, scrie Agerpres.

Portul Braila este port fluvio-maritim, in care pot fi operate atat nave fluviale cat si nave maritime de pana la 5.000 tdw. El este si ultimul port de acest tip din sectorul aval al Dunarii, deoarece in amonte, spre Cernavoda, pragurile existente pe fluviu nu permit accesul navelor maritime.

Prin implementarea proiectului a crescut capacitatea de operare a portului, prin constructia unei dane noi de acostare/operare (dana 23) si prin amenajarea unei dane de asteptare (dana 25) in aval de dana existenta (dana 24).

Lucrarile la dana 23 au constat in executarea a trei randuri de coloane forate, a radierului de la uscat si a umpluturii dintre radier si mal, iar cele de la dana 25 au insemnat realizarea unui cheu pereat fluvio-maritim amenajat cu pereu din dale prefabricate de beton armat.

"Implementarea proiectului duce la cresterea capacitatii de trafic maritim si fluvial al portului pana la 154.000 tone pe an. De asemenea, in perioada de executie au fost create 100 locuri de munca temporare, alte trei locuri de munca permanente fiind create pentru perioada de operare", a declarat Luigi Marius Ciubrei, directorul regiei.

#port Braila, #modernizare fonduri europene, #transport Dunare, #transport fluvial , #Transporturi