Manescu vrea noi rute de ferry-boat intre Constanta si porturile turcesti

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 12:33
2882 citiri
Manescu vrea noi rute de ferry-boat intre Constanta si porturile turcesti

Romania sustine deschiderea de noi rute de ferry-boat intre portul Constanta si porturile turcesti, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Este nevoie si de restaurarea transportului ferry-boat intre portul Constanta si porturile georgiene Poti si Batumi, a aratat ministrul Transporturilor, intr-o intalnire cu Comisarul European pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, discutiile au vizat rolul Romaniei in dezvoltarea cooperarii regionale la Marea Neagra prin intensificarea cooperarii marine si maritime cu tarile riverane, precum si contributia pe care tara o poate avea in promovarea unor proiecte comune cu tarile riverane Marii Negre, in special cele non-UE, in scopul dezvoltarii durabile a economiei albastre.

"Romania poate avea un rol important in promovarea politicii de dezvoltare durabila a Uniunii Europene in zona Marii Negre, avand in vedere relatiile de buna cooperare dintre Romania si statele riverane. Acest lucru faciliteaza atragerea acestor state in proiectele europene", a declarat Ramona Manescu.

Discutiile au mai vizat turismul sustenabil in Delta Dunarii, pescuitul ilegal din Marea Neagra, proiectele din regiune care se refera la domeniul colectarii de date si schimbul de informatii, precum si suportul financiar acordat de Uniunea Europeana prin programe variate pentru proiecte regionale la Marea Neagra - pentru cercetare, mediu, pescuit, dezvoltarea sustenabila a zonelor costiere, energie, resurse naturale sau transport.

Intalnirea ministrului transporturilor, Ramona Manescu, cu Comisarul European Maria Damanaki, s-a desfasurat in cadrul Conferintei Partilor Interesate privind dezvoltarea economiei albastre la Marea Neagra, organizata la Bucuresti de Comisia Europeana si Ministerul Afacerilor Externe.

#rute ferry boat Constanta Turcia, #Manescu Constanta porturi turcesti, #Manescu dezvoltare durabila UE , #Transporturi