Ministrul Transporturilor cere sanctionarea firmei care reabiliteaza DN 7C Transfagarasan

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 17:00
1115 citiri
Ministrul Transporturilor cere sanctionarea firmei care reabiliteaza DN 7C Transfagarasan

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a cerut CNADNR sa ia masuri de sanctionare a firmei Argecom, cea care are responsabilitatea reabilitarii DN 7C, Transfagarasan, in cadrul contractului de intretinere multianuala incheiat cu DRDP Bucuresti, relateaza NewsIn.

"Am spus in nenumarate randuri ca acele firme care nu accepta sa lucreze in conditii de seriozitate si profesionalism, respectand contractele pe care le au, vor fi sanctionate, fie prin aplicarea de penalitati, fie prin rezilierea contractelor.

Primesc saptamanal rapoarte de monitorizare a lucrarilor pe care le avem si, din nefericire pentru firmele care erau obisnuite sa stea fara sa munceasca, dar sa ceara bani, iau si masuri atunci cand stadiul de executie treneaza. Este si cazul acestei firme, titulara unui contract de intretinere multianuala semnat in noiembrie 2008.

Ei au primit o comanda din partea DRDP Bucuresti pentru reabilitarea DN 7C, Transfagarasan, o ruta foarte importanta din punct de vedere economic si turistic, dar nu isi indeplinesc obligatiile, in conditiile in care resursa financiara este alocata", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Aceasta a adaugat ca, in contextul in care ministerul a impus standarde de cost si pentru contractele de intretinere multianuala, procedand la renegocierea sau relicitarea acestora, compania respectiva a refuzat "sa intre intr-o normalitate" a preturilor.

"Asa cum a dovedit rezilierea contractului pentru tronsonul Cernavoda - Medgidia, aceasta solutie duce la economii importante de bani. Contractul nou semnat pentru tronsonul Cernavoda - Medgidia este cu 60 milioane de euro mai mic decat cel cu firma franceza Colas, termenul pentru proiectare si executie a fost diminuat de la 24 la 15 luni, iar lucrarile executate vor avea 4 ani de garantie, fata de 2 ani cat prevedea contractul anterior", a mai spus Boagiu.

#transfagarasan, #autostrada, #transport, #anca boagiu , #Transporturi