Ministrul Transporturilor, restructurat pe baza raportului Bancii Mondiale

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 16:13
771 citiri
Ministrul Transporturilor, restructurat pe baza raportului Bancii Mondiale

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri, dupa intalnirea cu directorul pentru Romania al Bancii Mondiale ,Francois Rantrua, ca raportul bancii asupra domeniului transporturilor va servi ca suport pentru finalizarea planului de actiuni pentru restructurarea MTI, informeaza NewsIn.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), cei doi oficiali au discutat pe marginea raportului intocmit de Banca Mondiala asupra domeniului transporturilor, raport care ofera o serie de recomandari pentru dezvoltarea acestui sector strategic pentru economia romaneasca.

Intocmirea acestui raport face parte din memorandumul semnat de Guvernul Romaniei cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

"Acest raport ne va ajuta foarte mult in articularea unor politici care sa dinamizeze sectorul transporturilor si al infrastructurii in Romania. intr-un moment in care tara noastra are imensa nevoie de investitii cu valoare adaugata in economie" a declarat Anca Boagiu.

Aceasta a mai precizat ca raportul Bancii Mondiale asupra eficientei institutiei MTI va servi ca suport pentru finalizarea planului de actiuni pentru restructurarea ministerului si a companiilor din subordine, cu precadere a CNADNR si a celor din sectorul cailor ferate.

"Am stabilit ca acest raport, insotit de concluzii si planul de actiuni, sa fie prezentat pe 5 octombrie ", a adaugat Boagiu.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#bm, #boagiu, #infrastuctura, #raport, #transporturi , #Transporturi