Patronatele din transporturi vor o intalnire cu Anca Boagiu

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 18:50
1300 citiri
Patronatele din transporturi vor o intalnire cu Anca Boagiu

Reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) au trimis joi o scrisoare deschisa ministrului transporturilor, Anca Boagiu, in care ii cer sa se intalneasca cu patronatele din transporturi pentru discutii privind problemele si solutiile din acest domeniu de activitate, relateaza NewsIn.

Totodata, membrii FORT i-au adresat ministrului Boagiu mai multe intrebari referitoare, printre altele, la modalitatile de control ale rovignetelor, odata cu intrarea in vigoare a vignetei electronice, sanctiunile aplicate participantilor la trafic pentru lipsa rovignetei valabile sau la modul in care se aplica sanctiunile participantilor la trafic ce utilizeaza autovehicule inmatriculate in afara Romaniei.

In cadrul scrisorii deschise este prezentata si pozitia Federatiei fata de doua proiecte prezentate prsei de Anca Boagiu.

Astfel, spun reprezentantii FORT, "ideea conform careia toate fondurile obtinute din amenzi sa fie dirijate catre intretinerea si refacerea structurii rutiere o consideram utila, eficienta si corecta, atat fata de participantii la trafic, cat si fata de administratorii drumurilor si, de aceea, ne vom plasa, evident, alaturi de Ministerul pe care il conduceti in acest demers".

In schimb, "pozitia FORT fata de ideea de "incaltare " a autovehiculelor cu anvelope de iarna este contrara celei prezentate de sursele noastre din mass-media ca fiind pozitia Ministerului, argumentele aduse de noi impotriva acestei idei fiind argumentele tehnice".

Potrivit FORT, diferenta intre anvelopele de iarna si cele de vara este data de doua elemente, si anume de compozitia cauciucului care determina contractarea, respectiv dilatarea in anumite conditii (temperaturi ridicate, scazute) si de desenul profilului anvelopei (anvelope cu aderenta la uscat, respectiv anvelope cu rezistenta la umed, care indeparteaza mai repede suprafetele lichide sau semilichide dintre anvelopa si asfalt).

"Va rugam ca inainte de a prezenta presei astfel de idei, sa va asigurati ca ati consultat atat specialistii din cadrul ministerului, cat si organizatiile patronale, ca ati luat toate masurile pentru ca operatiunile de deszapezire, de imprastiere de material de antiderapant sa se desfasoare perfect, ca exista stocuri reale de material antiderapant si ca ati facut tot de trebuie sa faceti ca autoritate pentru a asigura circulatia in orice anotimp in conditii de siguranta rutiera, informand in mod corect toti participantii la trafic asupra acestor aspecte", se mai arata in scrisoare. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#anca, #boagiu, #fort, #transporturi , #Transporturi