Romania dispare de pe harta transporturilor europene din cauza infrastructurii precare

Miercuri, 07 Februarie 2007, ora 03:50
785 citiri

Romania pierde zilnic sute de mii de euro din cauza infrastructurii precare ce determina transportatorii internationali sa ocoleasca tara noastra, potrivit Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

'Romania pierde zilnic sute de mii de euro din cauza somnului adanc al guvernantilor in timp ce parlamentarii europeni romani de la Bruxelles fac shopping. Datorita infrastructurii dezastruoase, transporturile europene incep sa ocoleasca Romania, iar riscul de a ramane izolati este din ce in ce mai mare', a declarat presedintele FORT, Augustin Hagiu.

FORT a participat la delegatia organizata de Centrul Roman de Afaceri de la Bruxelles in perioada 29 ianuarie - 4 februarie 2007, delegatie ce a avut ca scop contacte si intalniri cu asociatii de afaceri de profil la nivel European si participarea in cadrul Parlamentului European la dineul organizat de "Confederation Europe", prezidat de vice-comisarul european, Jacques Barrot, seful Comisiei Transporturi.

Presedintele FORT le-a prezentat membrilor Comisiei de Transporturi a Uniunii Europene un material scris cu problemele transporturilor romanesti, la care se asteapta in perioada ce urmeaza punctele de vedere elaborate de Comisia Transporturi.

Reprezentantii transportatorilor se plang de nealinierea legii transporturilor la directivele europene, fiscalitatea excesiva din domeniu, lipsa unei infrastructuri de transport si a unei strategii in acest sens.

De asemenea, transportatorii sustin ca exista patru autoritati de control rutier ce-si suprapun competentele in mod ineficient si abuziv prin acte de coruptie: ARR (Autoritatea Rutiera Romana), CNADNR (Administratia Drumurilor), RAR (Registrul Auto Roman) si Politia Romana.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)