Silaghi cere verificarea extinderii retelei de metrou pana la Otopeni

Marti, 22 Mai 2012, ora 11:45
1436 citiri
Silaghi cere verificarea extinderii retelei de metrou pana la Otopeni

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a trimis corpul de control al Ministerului sa verifice stadiul proiectului de legatura a retelei de metrou din Bucuresti cu aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

"Corpul de control nu este o sperietoare, el trebuie sa constate in ce faza se afla proiectul si daca sunt greutati care depind de noi sa le rezolvam", a spus Silaghi, aflat in vizita pe santierul magistralei 5 de metrou.

Lucrarile la magistrala 5, tronsonul Raul Doamnei-Eroilor, au o intarziere de 1-2 luni, care insa va fi recuperata, potrivit MTI, astfel incat termenul de finalizare ramane 2015.

Responsabilul tehnic al proiectului, Ioan Ursu, a declarat ca pana la finele anului viitor companiile constructoare vor finaliza structura statiilor.

"Pana la sfarsitul anului viitor vom termina structura statiilor si apoi mai dureaza aproximativ doi ani pana la finalizare", a spus Ursu.

Pentru finalizarea lucrarilor, respectiv dotarea retelei cu echipamentele necesare, Metrorex va organiza anul viitor o licitatie.

Ursu a mai spus ca intarzierile au fost determinate de mutarea utilitatilor.

In martie 2011 Metrorex a semnat un contract de 215 milioane euro, fara TVA, pentru executia tronsonului Raul Doamnei-Eroilor cu un consortiu condus de compania italiana Astaldi si anunta ca tronsonul va fi deschis in 2014.

Administratorul retelei de metrou a lansat, in mai 2012, anuntul de intentie pentru licitatia privind constructia magistralei 6, de legatura cu aeroportul Henri Coanda. Linia ar urma sa fie pusa in functiune in 2017-2018, valoarea estimativa a contractului fiind de 1,05 miliarde euro, fara TVA.

#transporturi metrou otopeni, #lucrari magistrala 5 , #Transporturi