Situatia autostrazii Arad-Timisoara, motiv de nemultumire pentru Anca Boagiu

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 00:46
2095 citiri
Situatia autostrazii Arad-Timisoara, motiv de nemultumire pentru Anca Boagiu

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a declarat nemultumita de stadiul lucrarilor la tronsonul de autostrada Arad - Timisoara si le-a cerut constructorilor sa prezinte un grafic de executie, astfel incat acest tronson sa fie gata pana la sfarsitul acestui an, transmite NewsIn. 

Anca Boagiu a vizitat, vineri, santierul autostrazii Arad - Timisoara si a discutat cu constructorii despre stadiul lucarilor. Ministrul a spus ca spera ca echipa de constructori si consultanti sa fie "suficient de serioasa", astfel incat la sfarsitul anului sa finalizeze lucrarile la centura ocolitoare a Aradului, in regim de autostrada.

"Pe tronsonul Arad - Timisoara, saptamana viitoare, constructorii vor face un grafic, astfel incat anul acesta sa dea in exploatare tronsonul, pentru ca au intarziat deja suficient de mult.

Sper ca echipa de constructori si consultanti sa fie suficient de serioasa ca pana la sfarsitul acestui an sa dea in exploatare si tronsonul de centura.

Suntem buni parteneri ai tuturor celor care lucreaza in Romania.

Guvernul Romaniei a decis sa investeasca si sunt foarte multi bani alocati pentru lucrari de investitii, dar nu in orice conditii.

Daca firmele vin in Romania sa faca profit, si Guvernul Romaniei trebuie sa aiba profit si profitul nostru este o lucrare executata la timp si cu costurile juste, nu cu costuri umflate.

Nu pot sa spun ca sunt multumita de activitatea pe care au desfasurat-o constructorii pana in prezent, ci, dimpotriva, sunt nemultumita de activitatea lor, pentru ca, asa cum am mai afirmat, au un obicei, acela de a cere bani pentru lucrari pe care nu le fac si de a da, unii dintre ei, suficient de multe motive pentru a stagna lucrarile.

Astazi, o spun cu tarie, nu au niciun motiv sa nu mearga mai departe cu lucrarile cu care au participat la licitatii si le-au si castigat", a declarat ministrul.

Anca Boagiu a mai afirmat ca ministerul pe care il conduce si Compania Nationala de Autostrazi nu vor mai "tolera companii care nu vor sa munceasca".

"Nu avem, din punctul de vedere al ministerului si al Companiei Nationale de Autostrazi, nici cea mai mica dorinta de a mai tolera companii care nu vor sa munceasca. Invitam la licitatii, dar in momentul in care participi se presupune ca vrei sa si lucrezi.

Nu vrei sa lucrezi, noul terminal de la Timisoara asigura deplasarea rapida catre tari de destinatie", a declarat Anca Boagiu. Ministrul nu crede ca tronsonul de autostrada va fi dat in exploatare pana la finalul anului.

"Mie, la ochi de inginer ce sunt, asa cum i-am vazut astazi, nu sunt mobilizati suficient ca sa dea in exploatare pana la sfarsitul anului", a mai spus Anca Boagiu. Ea a mai declarat ca, in cazul in care constructorii nu vor respecta termenele, vor fi penalizati.

"Finalizarea completa a acestui tronson trebuie sa se realizeze in primul semestru al anului 2012.

In ceea ce priveste ocolitoarea Aradului, ambele companii, si FCC si Porr, astazi, nu pot spune ca mai au vreo problema, atat administratia centrala, cat si cea locala au dat curs tuturor solicitarilor pe care ei le-au avut. Exista promisiunea companiei ca pana la sfasitul anului vor da in exploatare si centura.

Daca nu vor da in exploatare, pe graficul pe care si-l asuma, vor trebui sa suporte clauzele de penalizare care sunt incluse in contractele lor.

Discutam de 124 milioane de euro, bani asigurati de la BEI si din Fondul de Coeziune", a mai mentionat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a mai anuntat ca in prezent sunt in derulare 243 kilometri de autostrada, iar pentru alti 220 de kilometri se incheie evaluarea, lucrarile urmand sa fie finantate din Fondul de Coeziune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada arad-timisoara, #anca boagiu, #constructori autostrada, #autostrada , #Transporturi