Bancile din zona euro au inasprit din nou conditiile de creditare

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 14:09
1482 citiri
Bancile din zona euro au inasprit din nou conditiile de creditare

Bancile din zona euro au inasprit in continuare, in primul trimestru din 2009, conditiile de creditare, dar cu un ritm mai scazut decat in perioada anterioara, a aratat miercuri Banca Centrala Europeana (BCE), conform Reuters.

In ultimul sau sondaj privind creditarea pe piata bancara, BCE a anuntat ca rata de inasprire a imprumuturilor acordate companiilor a scazut puternic fata de trimestrul anterior si ar putea cobori in continuare.

Rata anuala de crestere a imprumuturilor acordate sectorului privat a scazut la 3,2% in martie, fata de 4,3% in februarie. Economistii se asteptau ca rata de creditare sa atinga 3,5%.

Totusi, conditiile de creditare vor fi mai aspre in al doilea trimestru, fata de primul. BCE a mai anuntat ca bancile se asteapta de asemenea la o inasprire neta a politicilor de creditare catre gospodarii, in al doilea trimestru.

Noile masuri vin ca urmare a scaderii asteptarilor privind dezvoltarea climatului economic, deteriorarii perspectivei asupra pietei imobiliare si scaderii numarului persoanelor si companiilor care se califica pentru un imprumut.

#bancile, #zona, #euro, #creditare , #Zona euro