Barroso: Stiu ca pot conta pe Francois Hollande pentru integrarea europeana

Luni, 07 Mai 2012, ora 11:29
1026 citiri
Barroso: Stiu ca pot conta pe Francois Hollande pentru integrarea europeana

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat pe Francois Hollande pentru victoria in prezidentialele din Franta, subliniind ca obiectivul comun al Frantei si Europei este relansarea economiei europene.

"Provocarile care apar sunt numeroase pentru Franta, ca si pentru Uniunea Europeana. Sunt convins ca impreuna avem capacitatea de a le face fata, iar mobilizarea formidabila pe care am vazut-o pe parcursul acestei campanii electorale este dovada vitalitatii democratiei franceze, a sprijinului majoritatii francezilor pentru constructia europeana. Stiu ca pot conta pe angajamentul personal al lui Francois Hollande pentru avansarea integrarii europene", a declarat Barroso.

El a adaugat ca impartaseste ideile lui Hollande privitoare la nevoia de investitii in cresterea economica si in marile retele infrastructurale, printr-o mobilizare sporita a Bancii Europene de Investitii (BEI) si a fondurilor disponibile din bugetul european, mentinand insa obiectivul consolidarii bugetare si reducerii datoriei publice.

In declaratia sa, seful executivului comunitar a salutat si masurile luate de fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy in ultimii cinci ani, apreciind ca presedintia franceza a Consiliului UE, asigurata un semestru din anul 2008, a fost un model de vointa, ambitie politica si cooperare cu executivul UE.

Barroso si-a exprimat convingerea ca "nu poate exista o Europa solida fara o Franta profund angajata in Europa", a spus presedintele Comisiei Europene.

Socialistul Francois Hollande a fost ales duminica presedinte, cu 51,56% din voturi fata de 48,44% pentru presedintele care isi incheie mandatul Nicolas Sarkozy, in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, dupa numararea a 91% din voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barroso alegeri Franta, #Barroso Hollande relansare economie, #economie UE sprijin Franta , #Zona euro