Barroso: UE va face fata crizei din zona euro

Vineri, 18 Mai 2012, ora 13:31
1177 citiri
Barroso: UE va face fata crizei din zona euro

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a dat asigurari ca Uniunea Europeana este in masura sa faca fata crizei din zona euro si va face tot ce-i sta in putere pentru a depasi criza financiara, intr-un discurs rostit joi in fata Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) din New York.

"Suntem angajati in reforme, care vor pune bazele unei noi politici economice si bugetare. Din cauza valvei din presa, nu se vad progresele noastre in crearea conditiilor de redresare economica si a unei cresteri stabile durabile", a afirmat Barroso, mentionand ca in acest moment prioritar pentru Europa este stimularea economiei si crearea conditiilor de crestere economica.

"In mod clar avem nevoie de disciplina bugetara, de reforme structurale si investitii specifice pentru a obtine o crestere economica si a restabili increderea investitorilor", a subliniat presedintele Comisiei Europene.

In acest context, Associated Press noteaza ca laureatul Premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, are opinii diferite. Potrivit acestuia, reducerea cheltuielilor publice in UE si SUA duce la o crestere economica mai lenta si la un "deceniu pierdut" in tarile dezvoltate occidentale. Eforturile depuse de Europa pentru a depasi criza datoriilor echivaleaza cu o "sinucidere" in plan economic, care poate distruge zona monedei unice, afirmase recent Joseph Stiglitz, indemnand continentul european sa se concentreze pe stimularea cresterii economice.

"Am impresia ca Europa se indreapta spre sinucidere. Niciodata pana acum un program de austeritate severa nu a repurtat succes in nicio tara mai importanta", a apreciat el, intr-o conferinta la Viena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza financiara zona euro, #Barroso criza zona euro , #Zona euro