BCE intervine pe piata obligatiunilor

Luni, 08 August 2011, ora 09:33
1129 citiri
BCE intervine pe piata obligatiunilor

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat duminica seara ca va interveni activ pe piata obligatiunilor, in fata escaladarii crizei in Zona euro.

"BCE isi va aplica activ programul" de cumparare de obligatiuni de pe piata secundara, a afirmat institutia intr-un comunicat, fara a preciza obligatiunile carei tari intentioneaza sa le achizitioneze, dar pietele se asteapta la o interventie in cazul celor italiene si spaniole.

Institutia monetara de la Frankfurt a salutat, de altfel, anunturile Guvernului ialian si celui spaniol "privind noi masuri si reforme in domeniile politicii bugetare si structurale".

BCE considera necesara o "aplicare rapida" a acestor programe pentru a imbunatati competitivitatea economiilor tarilor vizate "si pentru a reduce rapid deficitele lor publice".

De asemenea, banca le cere sefilor de stat si de guvern din Europa sa permita rapid Fondului european pentru stabilitate financiara sa intervina pe piata secundara, asa cum a fost decis la summitul de la Bruxelles, din 21 iulie.

#bce, #piata obligatiuni, #bce obligatiuni, #criza zona euro , #Zona euro