Blair, despre Romania: Aveti potential fantastic!

Marti, 27 Martie 2012, ora 09:14
1295 citiri
Blair, despre Romania: Aveti potential fantastic!

Fostul premier britanic Tony Blair a declarat luni, la Bucuresti, ca Romania are "multe motive" sa fie increzatoare in potentialul ei.

"Aveti de ce sa fiti increzatori. Daca va uitati la unde sunteti acum, in 2012, comparativ cu unde erati acum 22-25 de ani, avem multe motive sa fim increzatori. Stiu ca problemele sunt acolo, nu au disparut, dar cateodata aveti nevoie de cineva din afara sa va spuna ca aveti in Romania un grup mare de oameni talentati, aveti un potential fantastic din punct de vedere al resurselor. In timp, veti fi ceea ce puteti sa fiti, adica o tara minunata. Fiti increzatori, nu este imposibil sa realizati asta", a declarat Blair.

Ulterior, intr-un interviu pentru Antena 3, Blair a fost din nou intrebat despre Romania:

"Cred ca slabiciunile se vad peste tot si sunt la toate nivelurile, adaptarea sistemului la democratie. Tara noastra este democratica de secole, in timp ce la voi, politica trebuie sa prinda practic din urma lumea moderna si acest lucru poate fi dificil. Dar aveti un potential mare din punct de vedere economic si din punct de vedere politic, sunteti un partener bun si in NATO, si in UE. Aveti resurse minutate, cum printul Charles poate sa depuna marturie. Ne putem concentra si asupra slabiciunilor, dar cred ca ar fi mai bine sa vorbim despre punctele forte. Trebuie doar sa creati un sistem de guvernare care sa permita punctelor forte sa se manifeste", a spus fostul premiel britanic.

Blair este de parere ca Romania ar trebui sa tinteasca pentru aderarea la zona euro, dar sa fie si pregatita pentru aceasta.

Fostul premier britanic a avut luni o vizita de cateva ore in Romania, in cursul careia a avut intrevederi cu Victor Ponta, Mihai Ravan Ungureanu si apoi a sustinut o conferinta la Universitatea Romano-Americana.

#Tony Blair despre Romania, #declaratii Tony Blair Romania, #Tony Blair Romania potential , #Zona euro