BNR: Ce probleme vom avea dupa adoptarea monedei euro

Joi, 21 Iunie 2012, ora 16:10
1993 citiri
BNR: Ce probleme vom avea dupa adoptarea monedei euro

Adoptarea monedei unice este un orizont indepartat, pentru ca trebuie rezolvata problema cu euro, deoarece nu poti sa ai o moneda decat daca e buna si pentru ca trebuie sa fii suficient de competitiv ca sa faci fata, a declarat joi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

"Este un vis (adoptarea monedei euro), un orizont indepartat pentru ca in primul rand sunt doua probleme care trebuie rezolvate. In primul rand, ei sa rezolve problema cu euro, pentru ca nu poti sa ai o moneda decat daca e buna, iar noi trebuie sa fim suficient de competitivi ca sa facem fata acolo. Cine a intrat in zona euro fara competitiviatea adecvata stie care este drumul, este dovedit, este drumul Greciei, Portugaliei, Irlandei si asa mai departe, intra mai devreme sau mai tarziu intr-o criza", a spus Lucian Croitru in cadrul conferintei "Antreprenoriatul in contextul crizei economice", organizata de Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala Eleutheria (CADI - Eleutheria).

De asemenea, el a mai spus ca Romania ar trebui sa fie pregatita din punct de vedere al productivitatii muncii.

"Daca vrem sa intram in zona euro trebuie sa fim pregatiti cu productivitatea muncii din doua puncte de vedere. In primul rand, nivelul ei sa tinda sa fie cat mai apropiat de cel din zona nordica a zonei euro si sa avem asigurata inauntru in Romania structura stimulentelor, astfel incat sa continue ritmul de crestere la niveluri care sa nu creeze discrepanta ulterioara dupa intrare. Pana atunci, nici sa nu te gandesti la acest lucru", a mai spus Croitoru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moneda euro, #adoptare moneda euro, #Romania adoptare moneda euro, #BNR adoptare moneda euro , #Zona euro