CE reconfirma sustinerea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 15:27
1322 citiri
CE reconfirma sustinerea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Comisia Europeana a reafirmat vineri ca are un rol de observator in procesul decizional de extindere a spatiului Schengen si ca Romania si Bulgaria au indeplinit criteriile necesare intrarii in spatiul european de libera circulatie.

"Pozitia Comisiei pe acest subiect este clara si a fost deja afirmata de mai multe ori. Romania si Bulgaria au indeplinit criteriile necesare aderarii la spatiul Schengen si trebuie sa adere cat mai curand posibil - este opinia a mea, a Comisiei Europene, a majoritatii statelor membre si a majoritatii covarsitoare a membrilor PE. Stim cu totii unde este blocajul, dar Comisia Europeana nu poate face nimic in aceasta privinta", a spus comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom, citata de Agerpres.

Precizarile au venit in cadrul unei conferinte de presa pe tema migratiei, CE anuntand lansarea unui portal online care se adreseaza imigrantilor de pe teritoriul UE.

Site-ul, ec.europa.eu/immigration, ofera informatii specifice pentru fiecare categorie de migranti cu privire la procedurile aplicate in materie de migratie in toate cele 27 de state membre.

#Schengen Romania, #criterii aderare, #sustinere CE spatiul Schengen Romania , #Zona euro