Criza datoriilor, motiv de intalnire intre liderii europeni

Vineri, 24 August 2012, ora 14:12
991 citiri
Criza datoriilor, motiv de intalnire intre liderii europeni

Criza datoriilor suverane este subiectul de discutie din cadrul mai multor intaniri intre liderii europenni, anuntate pentru perioada urmatoare. Pe 4 septembrie, la Roma, presedintele Francez are o intrevedere cu premierul Italiei, in timp ce, pe 29 august, la invitatia cancelarului german, Mario Monti va efectua o vizita oficiala la Berlin.

Vizita presedintelui francez la Roma fusese anticipata zilele trecute de presa europeana si confirmata joi seara si de surse oficiale de la Paris.

De cealalta parte, intrevederea intre Monti si Merkel a fost anuntata in cursul verii, pentru finele lui august. Intalnirea va fi urmata de o conferinta de presa.

Vizitele se incadreaza in cadrul seriei de numeroase intalniri oficiale dintre principalii lideri europeni, cu scopul de a gasi solutii la criza din zona euro si la criza economica din Grecia.

Hollande a efectuat o vizita joi la Berlin, unde s-a intalnit cu cancelarul german Angela Merkel, iar joia viitoare se va deplasa la Madrid, in timp ce seful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, se va afla la 6 septembrie la Berlin si pe 20 septembrie la Roma.

In ultima perioada, Angela Merkel a stabilit o serie de reuniuni consacrate crizei datoriilor din zona euro pe fondul incertitudinii cu privire la iesirea Greciei din zona euro, dar si in contextul motivelor de ingrijorare reprezentate de Spania si Italia. Cancelarul german l-a primit joi pe presedintele francez Francois Hollande, iar vineri va avea o intrevedere cu premierul grec Antonis Samaras.

Angela Merkel a aratat de cateva luni ca doreste sa renunte la un dialog strict franco-german pentru solutionarea crizei, deschizand in special discutiile catre Italia. La inceputul lui septembrie, cancelarul german se va deplasa in Spania unde se va intalni cu seful guvernului Mariano Rajoy.

Merkel si Hollande indeamna Grecia sa continue reformele

#Francois Hollande vizita Italia, #intalnire Hollande Mario Monti, #intalniri lideri europeni , #Zona euro