Croitoru (BNR): Obiectivul de aderare a Romaniei la euro in 2015 este unul intern

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 18:49
1609 citiri
Croitoru (BNR): Obiectivul de aderare a Romaniei la euro in 2015 este unul intern

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a declarat sambata ca obiectivul de aderare la euro in 2015 este unul intern, care spune ca Romania este hotarata sa continue reformele si ca este necesara mentionarea publica a acestui obiectiv.

"Este necesara mentionarea publica a acestui obiectiv (de aderare la zona euro in 2015, n.r.). El este un obiectiv intern. In general, intrarea in zona euro trebuie sa fie un obiectiv comun al Romaniei si al celeilalte parti. Asta e un obiectiv intern, el inseamna ca el spune: noi suntem hotarati sa continuam aceste reforme care duc si spre euro daca le continuam, pentru ca avem nevoie de ele", a precizat Croitoru.

Potrivit acestuia, "mentinerea unui obiectiv in discurs legat de anul 2015 este necesar si din perspectiva faptului ca noi, spre deosebire de alte tari precum Marea Britanie sau Danemarca am primit, atunci cand am intrat in Uniunea Europeana, o amanare legata de acest obiectiv, nu este stabilit exact cand, dar noi avem aceasta preocupare in continuare".

Croitoru a mai mentionat ca, daca zona euro continua sa se deprecieze suficient de puternic, va apare si intrebarea "daca noi mai vrem sa mai adoptam o moneda care nu are sanse reale".

Romania isi mentine tinta de aderare la euro pentru anul 2015 - este concluzia care s-a degajat in cadrul sedintei comitetului interministerial pentru trecerea la euro, ce a avut la sfarsitul lunii octombrie.

Presedintele Traian Basescu declara recent, intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca Romania ramane concentrata pe obiectivul de aderare la zona euro in 2015.

#aderare zona euro 2015, #aderare Romania zona euro 2015, #Lucian Croitoru BNR aderare zona euro , #Zona euro