Directorul general adjunct al FMI este optimist cu privire la situatia Greciei

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 11:57
1110 citiri
Directorul general adjunct al FMI este optimist cu privire la situatia Greciei

Directorul general adjunct al Fondului Monetar International, David Lipton, s-a declarat optimist ca Grecia va reusi sa-si relanseze programul de restructurare si sa ramana in zona euro.

"Credem ca primul ministru, ministrul de finante sunt hotarati sa gaseasca modalitatea adecvata de ajustare pentru a readuce lucrurile la situatia normala. Sunt optimist intrucat cred ca ei lucreaza din greu. Cred ca vor sa ramana in zona euro si vor sa repuna Grecia in miscare", a declarat David Lipton pentru postul de televiziune CNBC.

Lipton a adaugat ca FMI lucreaza impreuna cu Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Grecia pentru a gasi modalitatile prin care autoritatile de la Atena vor putea sa echilibreze programele de austeritate cu masurile de stimulare in urmatorii doi ani.

Cabinetul de la Atena s-a intalnit vineri pentru a solutiona diferentele care exista intre partenerii coalitiei guvernamentale cu privire la o noua runda de masuri de austeritate necesare pentru a debloca noi imprumuturi de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Premierul grec, Antonis Samaras, a promis joi ca va fi ultimul pachet de masuri de austeritate si a insistat ca aceste sacrifici sunt inevitabile pentru mentinerea Greciei in zona euro.

Vineri, presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat ca se asteapta ca membrii Consiliului European sa ia decizii ferme pentru sprijinirea Greciei si Spaniei pe data de 19 octombrie.

Francois Hollande cere UE sa isi manifeste sprijinul ferm pentru Grecia si Spania

#FMI situatie Grecia, #FMI Grecia zona euro, #FMI imprumut Grecia, #grecia masuri austeritate , #Zona euro