Euro a scazut pana la un nivel record fata de francul elvetian

Luni, 13 Iunie 2011, ora 17:10
1324 citiri
Euro a scazut pana la un nivel record fata de francul elvetian

Moneda europeana a inregistrat o scadere record fata de francul elvetian pe fondul framantarilor politicienilor pentru a rezolva problema datoriilor Greciei. Actiunile recente din Europa i-au determinat pe investitori sa se asigure in moneda elvetiana.

Costul asigurarii periferiei zonei euro impotriva falimentului a atins un nivel maxim, in timp ce o lipsa generala a apetitului pentru activele riscante a inrautatit situatia economica a zonei, conform Reuters. 

Moneda europeana a scazut pana la 1,2004 franci pe platformele de tranzactii EBS. Comerciantii spun semnalul de stopare a pierderilor a fost dat dupa ce a scazut sub 1,2050. Vanzarile realizate pe acest sistem au tras euro catre marginea de 1,2000 de franci. 

"Exista ingrijorari serioase in legatura cu ceea ce se intampla in Europa, iar francul elvetian este cea mai atractiva moneda in acest moment", a spus Jessica Hoverson, analist in domeniul veniturilor fixe la MF Global in Chicago. 

Comerciantii au indicat spre structuri optionale mai largi la 1,200, care ar putea incuraja vanzarea de euro. Cursul valutar euro/franc cel mai recent era de 1,2032, in scadere cu aproximativ 0,5%.

De asemenea, euro a pierdut teren si in fata dolarului inainte ca o serie de banci centrale sa intervina pentru a sterge diferente. Cursul euro/dolar a crescut cu 0,2% pana la 1,4375 dolari. 

 

#curs euro, #curs euro franc, #euro scade, #zona euro , #Zona euro