Fed avertizeaza ca planurile de austeritate franeaza cresterea economica in zona euro

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 12:44
1116 citiri
Fed avertizeaza ca planurile de austeritate franeaza cresterea economica in zona euro

Planurile de austeritate cerute unor state din zona euro risca sa franeze cresterea economica si sa complice reducerea deficitelor, a spus John Williams, unul dintre oficialii bancii centrale a SUA (Federal Reserve - Fed).

"Autoritatile europene au adoptat masuri importante pentru a controla criza", a declarat presedintele filialei Fed din San Francisco, care a salutat noul program de rascumparare de obligatiuni anuntat la inceputul lunii septembrie de Banca Centrala Europeana (BCE).

"Acest plan poate da timp guvernelor europene sa puna in aplicare solutii mai globale pentru sistemul lor bancar si datoria lor", a precizat el.

Pentru a beneficia de ajutorul BCE, statele din zona euro vor trebuie in prealabil sa ceara ajutorul fondului de salvare european. Acest ajutor implica aplicarea unor planuri de austeritate, a adaugat John Williams.

Pe termen lung, oficialul Fed apreciaza ca aceste masuri sunt necesare pentru a repune bugetul acestor guverne pe "calea viabilitatii", in momentul in care ar putea fi amenintate de incapacitate de plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri austeritate crestere economica, #planuri austeritate zona euro, #Fed masuri austeritate UE , #Zona euro