G-20 se concentreaza pe solutionarea crizei din zona euro

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 20:16
2677 citiri
G-20 se concentreaza pe solutionarea crizei din zona euro

Sefii finantelor globale se vor axa pe gasirea unor modalitati de solutionare a crizei datoriilor suverane care zdruncina Europa din temelii si iau in calcul posibilitatea unei noi recesiuni mondiale.

Intalnirea G20 din acest weekend de la Paris are loc pe fondul unei temeri majore: aceea ca managemenetul economic si financiar din zona euro poate duce la o noua recesiune globala.

In timp ce fondul european de stabilitate financiara a primit unda verde, agentiile de rating retrogradeaza marile banci europene.

Slovacia era ultima din cele 17 state ale zonei euro care sa ratifice extinderea fondului european de salvare la 440 de miliarde de euro. Initial opozitia a respins solicitarea guvernului. Pretul platit de guvernul slovac pentru alinierea la decizia celorlalte tari din zona euro a fost acela de anuntare a organizarii de alegeri anticipate in martie 2012.

"Desi pretul a fost mare, ma bucur ca am putut sa ne indeplinim obligatiile si sa nu blocam acest instrument menit sa previna crizele din zona euro", a spus ministrul slovac de finante Ivan Miklos. UE se va putea concentra acum pe recapitalizarea bancilor, in special a celor ce au creditat Grecia.

Liderii europeni incearca sa gaseasca o solutie la problemele din zona euro, scrie Bloomberg.

Actiunile la nivel mondial au inregistrat cresteri, cea mai mare urcare din iulie, pe fondul optimismului investitorilor, ca urmare a promisiunior facute de liderii europeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza zona euro, #g20, #intalnitre g20 , #Zona euro