Germania exclude un nou ajutor pentru Grecia, dar vede aceasta tara in zona euro

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 18:21
1216 citiri
Germania exclude un nou ajutor pentru Grecia, dar vede aceasta tara in zona euro

Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat miercuri ca este sigur ca Grecia va ramane in zona euro, dar a exclus un al treilea plan de salvare pentru aceasta tara.

"Grecia are un program ambitios de reforme de aplicat", a adaugat el, considerand problema greaca drept una "unica".

Dar oficialul german a tinut sa precizeze ca eforturile internationale pentru aceasta tara au fost deja atat de mari incat "nu mai putem avea un nou program de asistenta pentru Grecia", el reamintind ca de rezultatele auditului pe care troica alcatuita din creditorii Greciei (Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International) il realizeaza luna aceasta depinde deblocarea unei noi transe din acordul deja convenit.

FMI ar putea acorda Greciei urmatoarea transa din imprumut

Referindu-se la situatia de pe ansamblul zonei euro, ministrul german prognozeaza ca "anul viitor euro se va stabiliza iar nervozitatea de pe pietele financiare se va reduce", avertizand totodata ca acest lucru cere timp. "Am pierdut increderea, ceea ce se intampla foarte repede. In schimb, recastigarea increderii este mult mai dificila si mai indelungata", mai ales ca Europa este "complexa si complicata", a concluzionat ministrul Schaeuble.

Economistul german Manfred Neumann, profesor de economie la Universitatea din Bonn, este de parere ca Grecia trebuie sa renunte la moneda euro si sa reintroduca drahma daca vrea sa-si revina si sa-si relanseze economia.

Economist german: Grecia trebuie sa renunte la moneda euro

Olanda nu vrea sa mai contribuie la un eventual nou ajutor financiar pentru Grecia, chiar daca Atena va primi un ragaz suplimentar pentru insanatosirea finantelor sale, a afirmat marti premierul olandez in exercitiu, Mark Rutte.

Olanda refuza sa mai aloce bani pentru Grecia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia zona euro, #Wolfgang Schaeuble Grecia, #Germania Grecia zona euro , #Zona euro