Germania: Merkel promite ca va stabiliza euro

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 10:01
1314 citiri
Germania: Merkel promite ca va stabiliza euro

Cancelarul german Angela Merkel promite ca va face tot ce este necesar pentru dezvoltarea uniunii monetare si pentru stabilizarea euro.

"Vom continua sa facem tot ce este necesar pentru a dezvolta uniunea economica si monetara, astfel incat aceasta sa se stabilizeze definitiv. Asa ca noi ne luptam cu cauzele crizei actuale a datoriei guvernamentale, dar si cu o succesiune de masuri", a subliniat Angela Merkel.

Angela Merkel a insistat ca "moneda euro este mai mult decat o moneda". Dar ea a subliniat de asemenea promisiunile facute atunci cand euro a fost introdus, pentru a-si justifica abordarea dura a crizei. "Ajuta tarile ce se confrunta cu ea, in timp ce insisti in schimb asupra eforturilor de reducere a deficitului si reformelor economice".

Declaratiile premierului german au fost facute in timp ce l-a onorat pe unul dintre fondatorii monedei si predecesor al ei ce a ocupat mult timp aceasta functie, Helmut Kohl.

Comentariile lui Merkel intervin la mai multe ore dupa ce presedintele Germaniei a ratificat fondul de salvare permanent al zonei euro, in valoare de 500 de miliarde de euro. Acest lucru deschide calea pentru ca el sa inceapa sa functioneze luna viitoare.

Kohl a fost o forta motrice in spatele euro si ramane o figura iconica in partidul conservator al Angelei Merkel. Lupta pentru salvarea zonei euro nu a fost populara in Germania si a provocat tulburari in anumite parti ale coalitiei Angelei Merkel de centru-dreapta la putere.

Numele lui Kohl este "indisolubil legat" de uniunea monetara a Europei, a declarat Merkel, adaugand ca el a recunoscut ca "o moneda comuna ar face integrarea europeana ireversibila".

Ratificarea de catre Germania, cea mai mare economie a Europei, a fondului de salvare permanent al zonei euro a fost amanata luni de zile de provocari ale instantei, dar cea mai inalta instanta a tarii a deschis drumul pentru ca el sa mearga mai departe la inceputul acestei luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#zona euro, #stabilizare zona euro, #Angela Merkel zona euro, #Helmut Kohl zona euro, #salvare zona euro , #Zona euro