Grecia: Nu avem un deficit bugetar de 20 miliarde de euro

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 17:46
1658 citiri
Grecia: Nu avem un deficit bugetar de 20 miliarde de euro

Grecia a negat, luni, informatiile aparute in cotidianul "Der Spiegel" privind existenta unui deficit bugetar de 20 miliarde de euro.

Cotidianul german a anuntat zilele acestea ca Atena va primi urmatoarea transa a imprumutului international numai daca presupusul deficit de 20 miliarde de euro este redus substantial.

Datele publicatiei germane se bazeaza pe un raport preliminar al expertilor Uniunii Europene (UE), Bancii Centrale Europene (BCE) si Fondului Monetar International (FMI), care evalueaza progresele inregistrate de statul elen in implementarea reformelor.

Grecia are deficit de 20 miliarde de euro, dublu fata de estimari

Un reprezentant al Ministerului de Finante al Greciei sustine ca statul elen negociaza cu expertii UE, BCE si FMI doar reducerea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro, precum si modul de realiza venituri suplimentare de doua miliarde de euro, conform Agerpres.

Reprezentantii UE, BCE si FMI au decis sa reia dupa o saptamana discutiile privind reducerile bugetare de 11,5 miliarde de euro, conditie necesara pentru ca statul elen sa beneficieze de ajutor financiar.

Grecia: Reducerile bugetare de 11,5 miliarde de euro amanate

Daca va obtine un raport pozitiv din partea creditorilor internationali, premierul Samaras intentioneaza sa ceara un ragaz suplimentar de doi ani pentru a indeplini obiectivele de reducere a deficitului public solicitate de creditorii internationali in schimbul planului de ajutor in valoare de 130 miliarde de euro acordat in luna martie.

Carsten Schneider, expert al opozitiei din Germania, a declarat ca orice restructurare a datoriei Greciei ar costa platitorii germani de taxe cel putin opt miliarde de euro.

#Grecia deficit bugetar, #Grecia imprumut FMI, #Grecia negocieri FMI, #Grecia acord FMI , #Zona euro