Guvernul Boc, campion la economii

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:27
1079 citiri
Guvernul Boc, campion la economii

Cheltuielile de capital de la buget, care cuprind majoritatea investitiilor, vor inregistra in 2011 o crestere mai modesta decat se estima initial, apreciaza Comisia Europeana, notand in schimb ca Guvernul Romaniei a reusit economii peste asteptari prin reducerea mai rapida a personalului din sectorul public

CE estimeaza un deficit bugetar de 4,9% din PIB pentru acest an pe metodologia ESA, care include pierderile companiilor de stat, fata de 6,9% din PIB in 2010, potrivit prognozei economice de toamna a executivului european.

CE anticipeaza ca veniturile totale ale statului vor creste pe ansamblul acestui an comparativ cu nivelul din 2010, desi au dat semne de "subperformanta" in iulie si august.

Veniturile din TVA si accize au fost peste asteptari in primul semestru, datorita unei mai bune colectari, insa au dezamagit in executia bugetara de la sfarsitul lunii august.

Veniturile nefiscale au fost de asemenea sub estimari, dar ceilalti indicatori evolueaza in linie cu asteptarile, noteaza CE.

Pe partea de cheltuieli, economiile sunt peste asteptari datorita performantelor mai bune ale costurilor cu personalul, in urma unei reduceri mai rapide decat se anticipa a numarului angajatilor din sectorul public, se spune in raportul CE.

Cheltuielile de capital au fost de asemenea sub estimari in primele opt luni ale anului si vor inregistra, pe ansamblul intregului an, o crestere mai modesta fata de proiectiile initiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana crestere investitii economii , #Zona euro