Isarescu: Actuala criza economica din UE va fi depasita. Este o criza a dezvoltarii prea rapide

Vineri, 17 Mai 2013, ora 17:02
1452 citiri
Isarescu: Actuala criza economica din UE va fi depasita. Este o criza a dezvoltarii prea rapide

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, vineri, ca actuala criza economica din UE va fi depasita, fiind o criza a dezvoltarii prea rapide din UE.

"Actuala criza economica din UE este una din multele crize cu care s-a confruntat aceasta Uniune, dar este una care va fi depasita. Este o criza a cresterii, a extinderii, adancirii UE si de cate ori asistam", a spus Isarescu, in discursul sau prilejuit de primirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii 'Lucian Blaga' din Sibiu.

Acesta s-a declarat optimist, spunand ca zona euro nu se va destrama.

"Nu fac parte din categoria celor care cred ca zona euro se va destrama. Trebuie sa fim realisti. Este in mari probleme. De aceea, zic ca este o criza a cresterii, o criza a dezvoltarii poate prea rapide. (...) o asemenea expansiune teritoriala a UE, (...) o asemenea integrare nu cred ca se putea face fara fenomenul de criza", a mai spus guvernatorul BNR.

Recent, Mugur Isarescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca daca ar fi "decupat", Bucurestiul ar putea "sa intre si maine in zona euro".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Isarescu criza Uniunea Europeana, #Isarescu criza economica UE, #Isarescu dezvoltare Uniunea Europeana, #Isarescu zona euro , #Zona euro