Italia: Disciplina fiscala trebuie sa implice crestere economica

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 09:55
1059 citiri
Italia: Disciplina fiscala trebuie sa implice crestere economica

Disciplina fiscala "nu este suportabila" daca nu este insotita de crestere economica, a estimat marti primul ministru italian Mario Monti, intr-un interviu in ajunul discutiilor UE privind criza datoriei.

"Fara crestere economica, disciplina fiscala nu este suportabila", a spus acesta adaugand ca in acest sens, discutiile din cadrul G8 in Statele Unite in weekendul trecut au trimis un mesaj clar pe care "Europa trebuie sa il ia in considerare".

"Guvernul italian poate avea si are o voce plina de autoritate si respectata atunci cand cere intregii Europe politici economice mai orientate spre crestere", a adaugat Monti, fost comisar european.

Pe fondul unor tensiuni tot mai mari in Italia din cauza masurilor de austeritate in vigoare, primul ministru a asigurat de asemenea ca el este "convins ca italienii isi dau seama ca fara aceasta faza de disciplina, tara ar fi fost pe marginea prapastiei".

Sefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale UE se intalnesc miercuri la un summit "informal" pentru a discuta despre modalitatile de relansare a cresterii economice si ocuparii fortei de munca in Europa si pentru a opri criza financiara in zona euro, aminteste AFP.

Mario Monti a insistat sambata pe marginea summitului G8 de la Camp David ca intalnirea de miercuri sa permita "definirea unor masuri concrete, ca intarirea capitalului Bancii Europene de Investitii (BEI), obligatiunilor destinate unor proiecte de infrastructura si o tendinta spre euroobligatiuni".

#Italia disciplina fiscala, #disciplina fiscala crestere economica, #Mario Monti crestere economica, #Mario Monti disciplina fiscala , #Zona euro