Juncker: Implementarea uniunii bancare necesita timp

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 10:30
1023 citiri
Juncker: Implementarea uniunii bancare necesita timp

Banca Centrala Europeana trebuie sa beneficieze de "timpul necesar" pentru a implementa programul de supervizare bancara din zona euro, a declarat Jean-Claude Juncker, liderul ministrilor de finante din zona euro.

"Este adevarat ca suntem determinati sa punem pe picioare o uniune bancara, o supervizare bancara, cat mai curand posibil, dar este de asemenea adevarat ca pentru a face acest lucru trebuie sa ne acordam timpul necesar", a declarat, marti, Juncker.

Liderul ministrilor de finante din zona euro sustine necesitatea unor pregatiri riguroase, nu a unei introduceri pripite a uniunii bancare.

In context, seful Eurogrupului s-a declarat "foarte apropiat" de pozitia Berlinului care se opune unei supervizari unice care sa controleze toate bancile din zona euro, inclusiv pe cele mai mici.

Instaurarea unei supervizari bancare comune in zona euro a fost definita la sfarsitul lunii iunie ca o conditie pentru ca viitorul fond de salvare permanent al uniunii monetare - MES - sa poata imprumuta direct bancile fara a mai obtine acordul statelor membre, evitand astfel adancirea datoriilor.

#implementare supervizare bancara, #supervizare bancara zona euro, #Juncker supervizare bancara , #Zona euro