Liderii europeni se intalnesc pe 23 mai

Marti, 08 Mai 2012, ora 16:23
1055 citiri
Liderii europeni se intalnesc pe 23 mai

Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a anuntat marti o reuniune extraordinara a liderilor europeni pe 23 mai pentru a discuta despre mijloacele de relansare a cresterii economice.

"Miercuri va fi data dineului informal al sefilor de stat si de guvern" din UE, a declarat Van Rompuy pe contul sau de Twitter.

Aceasta reuniune de la Bruxelles va preceda summitul liderilor europeni prevazut la 28 si 29 iunie in capitala europeana si care va fi consacrat cresterii si locurilor de munca.

Aceasta va fi prima reuniune a sefilor de stat si de guvern din UE cu noul presedinte socialist francez Francois Hollande.

Problema cresterii economice a revenit in prim plan pe agenda europeana.

Marti, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso le-a cerut guvernelor din cadrul UE sa se mobilizeze pentru a pune in aplicare propunerile aflate deja pe masa pentru relansarea cresterii economice.

"Numeroase propuneri (ale Comisiei) sunt pe masa si asteapta unda verde din partea statelor membre si Parlamentului. Chiar daca revenirea la o crestere va dura, am putea astepta o turnura la sfarsitul anului daca vor fi luate decizii bune imediat", a declarat el.

Francois Hollande, presedintele ales al Frantei, a reluat deja aceste idei in proiectul pactului de crestere care va veni in completarea pactului de disciplina bugetara semnat de 25 de tari membre in martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reuniune extraordinara lideri europeni, #Herman Van Rompuy reuniune, #lideri UE reuniune Bruxelles , #Zona euro