Mediul de afaceri german o sustine pe Merkel in criza zonei euro

Marti, 10 Iulie 2012, ora 14:44
1211 citiri
Mediul de afaceri german o sustine pe Merkel in criza zonei euro

O majoritate importanta a liderilor de companii germani sprijina politica adoptata de cancelarul Angela Merkel in vederea rezolvarii crizei datoriei din zona euro, conform unui sondaj publicat marti in jurnalul Handelsblatt.

Acest sondaj de opinie arata ca 86% dintre liderii chestionati considera ca Angela Merkel trebuie sa pastreze aceeasi linie in lupta impotriva crizei uniunii monetare, in pofida criticilor venite din strainatate, precizeaza cotidianul economic.

Angela Merkel este adesea taxata pentru intransigenta de partenerii sai europeni, care ii reproseaza ca se incapataneaza sa ramana pe pozitiile sale, in special pe tema unei mutualizari a datoriei statelor europene (euroobligatiunile).

Sentimentul european predomina in randul persoanelor chestionate, care, in proportie de 55% sunt favorabile, cel putin in principiu, renuntarii la unele competente nationale in favoarea Bruxellesului. Potrivit sondajului, 76% sunt de parere ca euro ar trebui salvat. De asemenea, mai mult de patru din zece persoane chestionate spun ca se simt mai degraba europeni decat germani.

Cu toate acestea, doua treimi dintre cei chestionati vor ca ajutoarele pentru tarile aflate in dificultate sa fie mai mult decat oricand insotite de conditii. 64% dintre afaceristii gemani nu resimt efectele crizei din zona euro in compania lor, dar proportia celor care anticipeaza probleme importante din cauza acestei crize a crescut din ianuarie, de la 25% la 27%.

Acest sondaj a fost realizat de institutul Forsa, prin telefon, intre 19 iunie si 5 iulie pe un esantion de 641 persoane care detin functii de conducere in companii din Germania.

#afaceristi germani zona euro, #criza datorii zona euro , #Zona euro