Ministrii de Finante din UE si-au anulat intalnirea de miercuri

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 19:45
1069 citiri
Ministrii de Finante din UE si-au anulat intalnirea de miercuri

Ministrii de Finante au anulat intalnirea Ecofin de miercuri, de dinaintea summitului UE, insa au promis ca pachetul de masuri menite sa puna capat crizei datoriilor suverane va fi totusi adoptat miercuri seara.

Presedintia poloneza a Uniunii Europene "tocmai a confirmat ca nu se mai tine intalnirea Ecofin de maine (miercuri - n.red.). Au spus ca decizia este finala", a declarat un purtator de cuvant al reprezentantei Marii Britanii la UE, citat de Wall Street Journal.

In cadrul intalnirii de duminica, liderii UE le-au cerut ministrilor sa finalizeze toate demersurile pentru summitul de miercuri, inainte ca liderii sa ajunga la Bruxelles. Cateva surse oficiale au confirmat, insa, ca intalnirea de miercuri a ministrilor nu va mai avea loc.

Cu toate acestea, oficialii UE au declarat ca intentioneaza, totusi, sa adopte pachetul in ziua summitului.

"Lucram acum sa gasim solutii solide si convingatoare pe care sa le pregatim maine (miercuri-n.r.) - un pachet complet de stabilitate si crestere. E timpul sa punem capat nesigurantei", a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene in cadul unei conferinte de presa.

Ministrii de Finante ai tarilor UE ar putea sa se intalneasca dupa summitul de miercuri, cel mai probabil joi sau vineri, pentru a-si asuma pachetul de masuri, au declarat doua surse oficiale, pentru publicatia citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ecofin anulata, #intalnire ministri anulata, #ecofin summit ue , #Zona euro