Premierul francez: Germania si Franta trebuie sa gaseasca solutia pentru criza europeana

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 15:30
1007 citiri
Premierul francez: Germania si Franta trebuie sa gaseasca solutia pentru criza europeana

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat vineri ca Franta si Germania trebuie sa gaseasca "mana in mana o solutie pentru a scoate Europa din criza", adaugand ca acest lucru presupune "un dialog mai intens decat cel de pana acum".

"Trebuie ca Germania si Franta, mana in mana, sa gaseasca la 28 si 29 iunie (summitul european) o solutie pentru a scoate Europa din criza", la care sa se asocieze si ceilalti parteneri europeni, a spus premierul francez.

"Sunt sigur ca o vom gasi, nu am nicio indoiala in acest sens. Acest lucru presupune un dialog mai puternic decat cel desfasurat pana acum", a mentionat primul ministru francez pe postul de radio Europe 1.

A doua zi dupa ce a formulat critici la adresa cancelarului german Angela Merkel si dupa vizita presedintelui francez Francois Hollande la Roma, Jean-Marc Ayrault a exclus ideea ca Franta ar vrea sa creeze o coalitie sau un front impotriva sefei executivului german. "In niciun caz", a subliniat el. "Ar fi o cale gresita /.../, o eroare politica grava care nu ar duce la nicio solutie", a adaugat premierul francez.

Joi, Ayrault a indemnat impotriva "acceptarii de formule simpliste", in raspuns la avertismentul Angelei Merkel in sensul ca Berlinul nu se poate multumi cu "solutii facile" si "mediocritate" ca retete in fata crizei. Premierul francez si-a justificat vineri remarca din ajun, dand asigurari ca nu i s-a adresat "in special doamnei Merkel", ci "tuturor liderilor europeni".

"In prezent are loc o dezbatere in Bundestag (camera inferioara a parlamentului german) si veti vedea ca se folosesc uneori cuvinte dure intre majoritate si opozitie", a notat Jean-Marc Ayrault.

#criza zona euro, #Germania Franta solutie criza, #solutii criza zona euro , #Zona euro