S&P: Decizia Curtii Constitutionale germane nu va afecta ratingul zonei euro

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 19:29
1825 citiri
S&P: Decizia Curtii Constitutionale germane nu va afecta ratingul zonei euro

Decizia Curtii Constitutionale din Germania de a autoriza adoptarea de catre Berlin a Mecanismului European de Stabilitate (MES) nu are implicatii asupra ratingurilor suverane atribuite Uniunii Economice si Monetare, a anuntat miercuri agentia de evaluare financiara Standard & Poor's Ratings Services.

MES a primit unda verde. Contributia Germaniei, limitata la 190 de miliarde de euro

In plus, agentia considera ca limita impusa de Curtea Constitutionala in legatura cu implicarea financiara a Germaniei in finantarea viitorului Mecanism European de Stabilitate (MES) nu constituie o constrangere suplimentara semnificativa pentru eforturile guvernului german de combatere a crizei datoriilor.

Germania era singurul stat membru al Uniunii Economice si Monetare care nu a ratificat inca Mecanismul European de Stabilitate.

Dupa decizia de astazi, Standard & Poor's se asteapta ca ratificarea sa decurga rapid, ceea ce va permite MES sa intre curand in functie.

De asemenea, agentia estimeaza ca ratificarea MES va duce la o mai mare flexibilitate a interventiilor financiare, de genul imprumuturilor directe catre institutiile financiare si achizitii de obligatiuni guvernamentale, aceasta din urma permitand si Bancii Centrale Europene sa demareze cu programul sau denumit Outright Monetary Transactions.

Cei opt judecatori ai Curtii Constitutionale din Germania i-au dat miercuri "unda verde" presedintelui german, Joachim Gauck, sa semneze textele de lege privind Mecanismul European de Stabilitate si Tratatul privind Stabilitatea, Coordonarea si Guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, adoptate de catre Parlamentul de la Berlin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating zona euro, #SP rating zona euro, #decizie Curtea Constitutionala Germania, #Germania finantare MES, #ratificare Mecanism European Stabilitate , #Zona euro