Seful Bancii Mondiale: Am intrat intr-o faza noua si mai periculoasa a crizei

Duminica, 14 August 2011, ora 09:20
1204 citiri
Seful Bancii Mondiale: Am intrat intr-o faza noua si mai periculoasa a crizei

Economia mondiala a intrat intr-o "faza noua si mai periculoasa", care lasa o foarte mica marja de manevra pentru tarile cele mai dezvoltate, sustine Robert Zoellick, presedinele Bancii Mondiale.

Acesta sustine ca este mai curand ingrijorat de consecintele pe termen scurt ale problemei datoriilor tarilor europene decat de consecintele pe teremen mediu si lung cauzate de retrogradarea de catre S&P, pentru prima data in istorie, a ratingului de creditare pentru SUA, informeaza AFP.

"Suntem la inceputul unei furtuni noi si diferite, nu este aceeasi criza ca in 2008 (...) In ultimele doua saptamani, am trecut de la o recuperare dificila - cu o crestere buna pentru tarile emergente si pentru cateva tari, cum ar fi Australia, insa mult mai ezitanta pentru tarile cele mai dezvoltate - la o faza noua si mai periculoasa", a precizat Robert Zoellick intr-un interviu acordat Weekend Australian.

Presedintele Bancii Mondiale mai sustine ca problemele din zona euro ar putea avea consecinte importante asupra economiei mondiale, motiv pentru care i-a incurajat pe politicienii din UE sa adopte cat mai repede cu putinta masurile necesare.

"Cu cat astepti mai mult, cu atat masurile vor fi mai severe - aceasta este lectia pe care am invatat-o in 2008", a completat Robert Zoellick.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef banca mondiala, #criza, #banca , #Zona euro