Washingtonul apreciaza rezultatele summit-ului UE

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 10:30
1089 citiri
Washingtonul apreciaza rezultatele summit-ului UE

Casa Alba a salutat vineri acordul incheiat cu ocazia summitului european de la Bruxelles pentru a incerca sa ajute Italia si Spania sa calmeze pietele si a injecta 120 de miliarde de euro destinate relansarii economice, calificandu-l "incurajator".

"Noi salutam informatiile potrivit carora liderii zonei euro au realizat progrese in timpul noptii trecute", a declarat Jay Carney, purtator de cuvant al lui Barack Obama, vorbind de la bordul avionului prezidential Air Force One cu privire la masurile de stabilizare financiara care s-au lovit pana acum de opozitia mai multor tari, in special a Germaniei.

"Este incurajator sa vedem ca liderii europeni incearca sa gaseasca modalitati de a reduce tensiunile pe pietele financiare si de a intreprinde reforme pe termen lung", a adaugat purtatorul de cuvant, in contextul in care Obama se indrepta spre Colorado, unde mai multe incendii fac ravagii.

"Ceea ce se intampla in zona euro afecteaza economia americana si este in interesul nostru ca Europa sa ajunga sa controleze aceasta criza si sa ia masurile necesare pentru a mentine unita zona euro si a reinstaura increderea, stabilitatea si cresterea", a subliniat Carney.

#SUA summit UE, #concluzii summit UE, #summit UE rezultate, #decizii summit ue , #Zona euro