Fermierii pot lua credite de finantare cu adeverinte de la APIA

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:32
1578 citiri
Fermierii pot lua credite de finantare cu adeverinte de la APIA

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic, care vor sa sa ia credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat conventii cu agentia.

"Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primei pe cap de animal la care sunt indreptatiti potrivit legii. Pana la aceasta data, agentia a incheiat conventii cu CEC Bank, BRD Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana si Procredit Bank", se arata in comunicat.

Valoarea creditului este de pana la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei. Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) garanteaza pana la 50% din valoarea creditelor acordate de banca.

Cuantumul platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine este de 40 lei/cap animal, iar la specia bovine este de 410 lei/cap animal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#APIA credite, #APIA sector zootehnic, #procredit bank, #cec bank , #Zootehnie