Pogea: Beneficiarii subventiilor din zootehnie ar trebui sa fie doar fermieri adevarati

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 13:31
1415 citiri
Pogea: Beneficiarii subventiilor din zootehnie ar trebui sa fie doar fermieri adevarati

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat, marti, ca subventiile din agricultura ar trebui acordate cu atentie doar fermierilor adevarati, care detin efective de animale, si nu celor care declara fals numarul acestora, informeaza NewsIn.

Astfel, Pogea a explicat ca subventiile ar trebui sa le primeasca doar cei care declara corect efectivele de animale si au contractate credite de la banci, si nu celor care profita de legi si se "infrupta ilegal din bugetul de stat".

"Nu trebuie sa permitem sa beneficieze de aceste sprijinuri financiare decat cei care merita, nu cei care profita de legi si ilegal se infrupta de la bugetul de stat. Sunt unii care au avut 100 de vaci, au vandut 90 si totusi declara si vor sa ia bani pentru toate 100", a spus Pogea.

De asemenea, acesta a adaugat ca, daca agricultura se va mentine in trendul manifestat in ultima perioada, respectiv sa aduca pe piata produse fara valoare adaugata, contributia acestui sector la veniturile publice va fi din ce in ce mai mica.

 

#pogea, # subventii, # zootehnie, # fermieri , #Zootehnie