Grapini: Am pornit un proiect de identificare a celor care opereaza in turism si nu sunt inregistrati

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 10:30
1259 citiri
Grapini: Am pornit un proiect de identificare a celor care opereaza in turism si nu sunt inregistrati

Ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, ca "a pornit" un proiect pilot, la Constanta, prin care vor fi identificate firmele din turism care activeaza in domeniu, dar care nu sunt inregistrate si nu platesc taxe.

Maria Grapini a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la o intalnire cu operatori din turismul local, ca pentru identificarea firmelor neinregistrate este nevoie si de ajutorul firmelor "serioase" din domeniu.

"Avem o problema de rezolvat si nu o putem rezolva decat in parteneriat. Zilele trecute am primit o petitie in care se reclama ca anumite pensiuni, anumite locuri de cazare isi fac reclama si invita pe internet, pe tot felul de forumuri, clienti pentru cazare, dar nu sunt inregistrate si, de fapt, nu platesc. Pentru identificarea lor am avea nevoie de sprijinul dumneavoastra, pentru ca operand in acelasi domeniu, ii stiti. Dar, am pornit si un proiect pilot la Constanta, insa n-o sa spun inca detalii, ca sa nu destainuim reteta. Daca reuseste proiectul pilot din Constanta, vom reusi sa-i identificam pe cei care nu s-au inregistrat, pentru ca este important sa avem etica si in acest domeniu de afaceri si toata lumea sa se inregistreze", a declarat Maria Grapini.

Maria Grapini a mai declarat ca Romania trebuie sa priveasca mai insistent spre Asia si sa atraga turisti din zona respectiva, fiind vizati in primul rand chinezii si japonezii.

"Vreau sa facem deschiderea spre Asia. Aici trebuie sa lucram foarte bine cu agentiile, fiindca avem prea putine agentii pentru adus si mai multe pentru dus in Asia. Cu ocazia vizitei delegatiei chineze am avut un panel pe turism si premierul chinez a spus ca vrea sa aduca mai multi turisti chinezi in regiunea in care e si Romania. Am si rezolvat in sedinta de Guvern de miercuri sa deschidem liniile aeriene directe Tarom Bucuresti-Beijing, lucru care era cerut de mult timp. Lucram acum in parteneriat cu Ministerul de Externe si cu Ministerul de Interne sa vedem cum reducem numarul de zile pentru acordarea vizelor turistilor chinezi si cum diminuam birocratia legata de eliberarea vizelor", a mai spus Maria Grapini.

Ministrul a declarat ca exista si alte proiecte care vizeaza deschiderea turistica spre Asia, iar unul dintre ele vizeaza turistii japonezi.

"Vom deschide un birou la Tokyo, am discutat deja cu ambasadorul nostru acolo. Cred ca in afara de UE, trebuie sa mergem si spre cei care au bani, spre partea asiatica, care au bani, si care, pe de alta parte, antropologic, sunt oameni curiosi. Trebuie sa-i tentam cu lucrurile noastre autentice sa vina la noi", a adaugat Maria Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, vineri, la o reuniune cu agenti economici si cu operatori de turism din judetul Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#romania turism, #firme turism , #Afaceri