Grapini si-a propus sa atraga 5% din PIB din turism

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 14:34
1744 citiri
Grapini si-a propus sa atraga 5% din PIB din turism

Turismul romanesc are un potential deosebit si daca la inceputul mandatului meu reprezenta circa 1,5% din PIB, doresc ca pana la finalul mandatului sa il ducem la 5%, a spus, miercuri, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, la o conferinta internationala de profil.

"Avem sansa sa crestem numarul de turisti prin deschiderea de noi birouri de turism in strainatate. Japonia si Dubai sunt cele doua birouri pe care le vom deschide pana la sfarsitul anului 2013 si unde vom prezenta o oferta elaborata pe profilul turistului din aceasta zona. Avem la dispozitie 55 milioane de euro pentru promovarea turistica a Romaniei si doresc sa utilizez eficient aceste fonduri", a spus ministrul Maria Grapini.

In perioada imediat urmatoare Autoritatea Nationala pentru Turism va desemna castigatorii competitiei pentru brand-urile subsectoriale din turism.

"O conferinta nu rezolva o problema, dar creeaza cadrul de discutie intre parteneri. Ne bazam pe resurse, pe reglementari, pe un parteneriat public-privat prin care sa punem in practica strategia pe turism. De altfel, Codul de Etici in Turism al Organizatiei Mondiale a Turismului a fost semnat astazi de reprezentantii industriei turistice din Romania. De aici incep eforturile noastre comune pentru dezvoltarea unui turism sustenabil si responsabil", a precizat Maria Grapini.

In anul 2013, reprezentantii ANT asteapta cresteri semnificative in ceea ce priveste veniturile din turism. Pana in prezent s-au certificat inca cinci statiuni balneo, iar zece sunt in curs de certificare.

In toamna anului 2013, Romania va candida sa devina unul din cei 33 de membri a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Organizatia Mondiala a Turismului este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#dezvoltare turism Grapini, #PIB turism Grapini, #romania organizatia mondiala a turismului , #Afaceri