Maia Morgenstern, Dan Puric si Helmuth Duckadam devin ambasadorii turismului romanesc

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 17:29
2365 citiri
Maia Morgenstern, Dan Puric si Helmuth Duckadam devin ambasadorii turismului romanesc

Maia Morgenstern, Dan Puric si Helmuth Duckadam vor promova turismul romanesc si vor fi numiti de autoritatile in domeniu, la sfarsitul lunii ianuarie, ambasadori ai turismului romanesc alaturi de alte personalitati, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM si Turism.

"Pe data de 30 ianuarie, intr-un eveniment care va avea loc la hotelul Hilton din Bucuresti, mai multe personalitati vor fi numite ambasadori ai turismului romanesc si vor promova astfel Romania in baza unui parteneriat pe care il vom semna cu ei. Printre acestia se numara Maia Morgenstern, Dan Puric, Dumitru Prunariu, Dinu Sararu sau Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu", a spus Grapini.

Acestora li se vor adauga Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nadia Comaneci, Helmuth Duckadam, Ovidiu Lipan Tandarica si naistul Nicolae Voiculet. Toti vor primi pasapoarte diplomatice.

"Ei vor promova Romania in baza unui parteneriat, iar noi le vom acorda titlul de ambasadori onorifici ai turismului. Fiecare va promova turismul romanesc la evenimentele din tara si strainatate la care va participa si vor merge si la targurile de turism din afara tarii", a aratat Grapini, mentionand ca "ambasadorii" nu vor fi remunerati.

In luna august au fost desemnati opt ambasadori ai turismului, respectiv Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Iolanda Balas Soter, Gabriela Szabo si Gheorghe Zamfir.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, le-a acordat, vineri, pasapoarte diplomatice fostilor sportivi Iolanda Balas Soter si Ivan Patzaichin, precum si artistului Grigore Lese, cei trei urmand sa participe la campanii de promovare a Romaniei in strainatate.

Pana in prezent au mai fost inmanate pasapoartele diplomatice fostei campioane mondiale la atletism Gabriela Szabo, fostului jucator de tenis Ilie Nastase si artistului Gheorghe Zamfir.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ambasadori turism romanesc, #turism romania, #promovare turism romania , #stiri Maria Grapini