Ministrul Muncii: Majorarea salariilor in 2014, conditionata de cresterea economica

Miercuri, 21 August 2013, ora 08:21
2655 citiri
Ministrul Muncii: Majorarea salariilor in 2014, conditionata de cresterea economica

O posibila majorare a salariilor in anul 2014 va fi conditionata de existenta cresterii economice si va acoperi in principal inflatia, a declarat marti, la Antena 3, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MFPSPV).

"Este posibila o majorare a salariilor in anul 2014 in masura existentei unei cresteri economice pe care o preconizam anul acesta. Cresterea salariilor va acoperi in principal inflatia. O majorare a pensiilor in 2014 este conditionata atat de cresterea salariilor, cat si de nivelul ratei inflatiei", a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat recent ca bugetul anului viitor va prevedea, in linii mari, o indexare de 4% a pensiilor si indexarea fondului total de salarii, subliniind ca autoritatile lucreaza la mai multe variante pentru distribuirea cresterii fondului total de salarii.

"Intentionam ca bugetul pe 2014 sa fie bazat pe aplicarea graduala a Legii salarizarii unice. Luam in calcul mai multe variante prin care, eventual, pentru anumite categorii de bugetari apropierea de nivelul maxim al grilei (prevazuta in Legea salarizarii unice - n.r.) sa se realizeze mai rapid decat pentru alte categorii. Pana la redactarea legii bugetului, la inceputul lunii octombrie, se va lua decizia cu privire la varianta optima pentru cresterea salariilor", a mai spus ministrul delegat pentru Buget.

#salarii Romania 2014, #Ministrul Muncii salarii, #majorare salarii Campeanu, #crestere economica 2014, #inflatie 2014 , #Familia