Ministrul muncii sustine proiectul privind pensionarea celor care au lucrat in conditii grele

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 14:14
1975 citiri
Ministrul muncii sustine proiectul privind pensionarea celor care au lucrat in conditii grele

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, joi, ca sustine proiectul prin care cei care au lucrat in conditii grele se incadreaza in grupa I de munca si se pot pensiona mai devreme, precizand ca este vorba, la un calcul foarte estimativ, de 20.000 de persoane.

"Sustin aceasta initiativa legislativa, pentru ca este vorba de o discriminare si orice discriminare trebuie reparata, insa modul in care se va face aceasta reparatie, modul in care va fi aprobata si forma in care va fi aprobata va fi la latitudinea parlamentarilor", a afirmat Campeanu.

Ea a adaugat ca nu a facut nicio declaratie potrivit careia FMI s-ar opune acestei initiative legislative si nici nu a fost contactata de reprezentantii FMI in acest scop si nici nu a declarat ca se opune initiativei legislative.

Campeanu a aratat ca nu a comunicat niciodata ca este vorba de 60.000 de persoane aflate in aceasta situatie si ca, dintr-un calcul foarte estimativ al ministerului, numarul acestora nu va depasi 20.000 pentru anul viitor.

#ministrul muncii, #conditii grele loc munca, #proiect grupa munca, #ministrul Mariana Campeanu , #Ministrul Muncii