Ce masini conduc miliardarii lumii

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:48
3576 citiri
Ce masini conduc miliardarii lumii

Chiar daca am fi tentati sa credem ca masina este direct proportionala cu contul bancar, unii dintre miliardarii lumii tin sa contrazica aceasta sintagma. Invar Kamprad, proprietarul Ikea, are 28 de miliarde de dolari si conduce un Volvo de 1.500 de dolari.

Suedezul conduce, de aproape 20 de ani, aceeasi masina: un Volvo 240, din 1993, care are o valoare de piata de 1.500 de dolari.

In timp ce proprietarul Ikea se plimba cu o masina de 1.500 de dolari, Larry Allison, seful Oracle, ar putea lua pe masina sa de suflet, McLaren F1, aproape 4,5 milioane de dolari. Unele dintre aceste masini sunt raritati si adevarate bijuterii pe patru roti, in timp ce altele sunt valoroase tocmai datorita celui aflat in spatele volanului.

Carlos Slim Helu - Bentley Continental Flying Spur

Carlos Slim Helu este cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes. Omul care detine aproape jumatate din Mexic, conduce in fiecare zi pe drumul spre birou o limuzina Bentley Continental Flying Spur. Modelul ajunge sa coste aproape 300.000 de dolari.

Bill Gates conduce un Porsche 959 Coupe, unul dintre cele doar 230 de modele care exista in lume. Cand a trebuit s-o inmatriculeze, Gates a obtinut o semnatura speciala din partea presedintelui SUA de atunci, Bill Clinton, pentru ca masina nu era testata impotriva accidentelor. Masina noua a costat 225.000 de dolari, iar acum ajunge la 400.000 de dolari.

Alice Walton - Ford F 150

Alice Walton, proprietara celui mai mare lant de supermarketuri din SUA, Wall-Mart, este a doua cea mai bogata femeie din lume. Insa, banii se pare ca nu au valoare pentru ea, sau cel putin nu la capitolul transport. Alice Walton conduce un Ford F 150 din anul 2006, o camioneta tipic americana, care costa 40.000 de dolari.

Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud - Rolls-Royce Phantom

Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud, membru al bogatei familii care conduce Arabia Saudita, se plimba zilnic intr-un superb Rolls-Royce Phantom. Varianta "de baza" costa 246.000 de dolari, insa daca vrei una cu dotari de top, poti ajunge sa scoti din buzunar aproape 450.000 de dolari.

Ingvar Kamprad - Volvo 240

Ingvar Kamprad este un miliardar mai aparte. Chiar daca are in cont nu mai putin de 28 de miliarde de dolari, proprietarul lantului de magazine Ikea nu se simte confortabil dacat intr-un Volvo 240 din 1993. Daca vinde masina maine, va lua pe ea cel mult 1.500 de dolari.

Michael Bloomberg - Audi R8

Michael Bloomberg, primarul din New York, trebuie sa ajunga repede, daca poate, dintr-un punct in celalalt al orasului american. Iar pentru asta s-a instalat la volanul unui bolid Audi R8, in valoare de 120.000 de dolari, care atinge suta de kilometri pe ora in doar 3,2 secunde.

Larry Ellison - McLaren F1

Larry Ellison, fondatorul Oracle, are o pasiune pentru mijloace de transport rapide si scumpe. Pa langa iahtul de mai multe sute de milioane de dolari, Ellison se plimba pe bulevard intr-un rarisim McLaren F1, un bolid care a detinut mult timp titlul de cea mai rapida masina de pe Terra. Pretul este unul pe masura, pentru ca masina nu se mai fabrica, iar un exemplar "la mana a doua" poate ajunge sa coste chiar si patru milioane de dolari.

Warren Buffet - Cadillac DTS

Warren Buffet, al doilea cel mai bogat om din lume, cunoscut ca guru al investitiilor, are "mana scurta" cand este vorba sa cheltuie bani. Buffet a cumparat un Cadillac DTS in perioada in care producatorul inregistra un puternic declin al vanzarilor, contul sau fiind "saracit" cu 40.000 de dolari.

Mark Zuckerberg - Acura TXS

Mark Zuckerberg viseaza sa devina stapanul lumii social media, iar restul amanuntelor aproapre ca nici nu mai conteaza. Dupa ce l-au mutat cu fort actionarii Facebook, din apartamentul sau mai mult decat modest, din motive de securitate, Zuckerberg se plimba prin oras cu o Acura TSX, varianta pentru SUA a modelului Honda Accord, pentru care a platit 30.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#supercaruri, #miliardarii lumii, #mark zuckerberg facebook, #bill gates microsoft, #warren buffet , #Avere