Pagina de Facebook a lui Zuckerberg a fost sparta din cauza unei erori ignorate de americani

Luni, 19 August 2013, ora 12:15
1273 citiri
Pagina de Facebook a lui Zuckerberg a fost sparta din cauza unei erori ignorate de americani

Un informatician palestinian a descoperit o vulnerabilitate in Facebook ce permite postarea de mesaje pe peretele utilizatorilor retelei de socializare, chiar daca acestia nu figureaza pe lista de "prieteni".

Dupa ce Departamentul de securitate tehnica al Facebook nu a dat nicio importanta sesizarii sale, el a facut o demonstratie in acest sens chiar pe pagina personala a lui Mark Zuckerberg, fondatorul acestei retele de socializare, relateaza Vesti-24.

Astfel, vulnerabilitatea detectata de expertul in informatica Khalil Shrateh este un fel de "vis al spammer-ilor", pentru o astfel de oportunitate distribuitorii de publicitate nesolicitata ar fi dispusi sa plateasca milioane de dolari.

Desi eroarea a fost semnalata angajatilor companiei, acestia au ignorat-o

El a contactat Departamentul de securitate tehnica al Facebook, caruia i-a furnizat detalii cu privire la respectiva vulnerabilitate.

Cu toate acestea, el fie nu a fost crezut sau, pur si simplu, cei de la Facebook nu au dorit sa-i achite "premiul" in bani (500 de dolari si mai mult), promis tuturor celor care detecteaza "gauri" in retea.

"Acesta nu este un virus", i-a raspuns expertului palestinian un angajat al Departamentului tehnic al Facebook, care se pare ca nu a inteles prea bine ceea ce i-a scris intr-o engleza aproximativa programatorul din Orientul Mijlociu.

Intrucat comunicarea cu subordonatul lui Zuckerberg nu a dus la vreun rezultat, informaticianul palestinian a decis sa incerce sa ajunga la fondatorul si CEO-ul Facebook, postand un mesaj despre vulnerabilitatea descoperita direct pe "peretele" pe care pot posta mesaje numai cei inregistrati ca "prieteni".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bug Facebook, #pagina Facebook Zuckerberg sparta, #erori Facebook hackeri , #Facebook