Cati dintre miliardarii lumii au facut avere singuri si nu din mosteniri

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 15:09
2891 citiri
Cati dintre miliardarii lumii au facut avere singuri si nu din mosteniri
Sursa: US News

Intre 30% si 40% din miliardarii topului Forbes si-au inceput afacerile pe baza unui capital substantial primit de la familie.

Aceasta statistica ridica intrebari cu privire la autenticitatea "visului american", de a-ti cladi averea personala prin multa munca, idei bune si sincronizare perfecta.

Forbes declara ca doar 30% din cei 400 de miliardari din clasamentul publicatiei si-au mostenit averea, pe cand ceilalti 70% sunt complet "auto-realizati".

Un raport al United for a Fair Economy, citat de CNBC, arata insa ca 40% au mostenit "o suma substantiala de la un sot sau membru de familie".

Problema devine mai discutata in Statele Unite in focurile campaniei prezidentiale, in care Presedintele Obama l-a atacat pe Mitt Romney in legatura cu originea priveligiata a acestuia.

Potrivit statisticilor United for a Fair Economy, 35% provin din familii cu venituri medii sau chiar mai modeste. Exemple in acest sens sunt Larry Ellison, co-fondatorul Oracle si Harold Hamm, fost lucrator la o statie de benzina, care a cladit apoi un imperiu petrolier.

Alti 22%, precum Mark Zuckerberg, provin din familii cu o viata "confortabila". O parte din acestia au primit un capital initial de dimensiune redusa de la familiile lor.

Donald Trump face parte din grupul de 11,5%, reprezentat de miliardarii care au mostenit o companie de marime medie, peste un milion de dolari, sau carora li s-a oferit un "capital initial substantial" din familie.

Miliardarii care au mostenit o companie mare sau mai mult de 50 de milioane de dolari, reprezinta doar 7%. Din acest grup fac parte Charles Koch si Charles Butt.

Un grup de 21,25% reprezinta miliardari care au intrat in top "prin nastere", fiind deja mostenitorii unor imperii de miliarde. Forrest Mars Jr. si Bill Marriott sunt doua nume cunoscute din aceasta categorie.

Pentru 3,25% din miliardari nu s-au gasit suficient de multe informatii despre modul in care si-au finantat afacerile pentru a fi incadrati intr-una din categoriile de mai sus.

Se poate observa insa ca numarul miliardarilor care si-au mostenit averea se afla in scadere. In 1997, grupul a calculat ca 50% din miliardarii Forbes si-au mostenit o parte semnificativa a averii, fata de doar 40% din cei prezenti in topul acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardari top Forbes, #miliardarii lumii, #miliardari americani, #provenienta avere miliardari , #stiri Mark Zuckerberg