Zuckerberg, "putred de bogat". Vezi cati bani are peste sefii Google

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 17:50
2724 citiri
Zuckerberg, "putred de bogat". Vezi cati bani are peste sefii Google

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a devenit al treilea cel mai bogat CEO al unei companii tech, dupa Bill Gates si Larry Ellison de la Oracle. 

In 2010, averea lui Zuckerberg a depasit-o pe cea a lui Steve Jobs de la Apple, iar Zuckerberg se mandreste cu o avere mai mare decat cea a lui Sergey Brin si Larry Page, care se afla la conducerea Google.

Averile fondatorilor Google au scazut la 17 miliarde de dolari de la 19,8 miliarde de dolari cat aveau fiecare in luna martie 2011, in timp ce veniturile lui Zuckerberg au trecut de 18 miliarde de dolari.

Potrivit analistilor, Zuckerberg este chiar mai bogat decat Steve Ballmer, seful Microsoft, care potrivit analistilor, s-ar fi oferit in trecut sa cumpere site-ul de socializare pentru 15 miliarde de dolari.

Zuckerberg nu este singurul membru Facebook care s-a imbogatit rapid de pe urma retelei sociale.

Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Sean Parker, Peter Thiel si Yuri Milner sunt cativa dintre miliardarii care au facut avere din Facebook.

Fondul de investitii GSV Capital a cumparat 225.000 de actiuni Facebook, evaluand astfel cea mai mare retea de socializare la aproximativ 70 miliarde de dolari.

Astfel, Facebook se afla la acelasi nivel cu Amazon.com, Cisco Systems sau Hewlett-Packard din punctul de vedere al valorii de piata.

Oficialii fondului de investitii au cumparat actiunile Facebook la un pret mediu de 29,28 dolari pe actiune. Facebook are aproximativ 2,4 miliarde de actiuni, potrivit companiei de cercetare Sharepost.

Cu toate ca gigantul site de socializare a pierdut milioane de utilizatori in Statele Unite, se pare ca Zuckerberg se "lupta" sa cucereasca alte piete.

In fata utilizatorilor cu varste peste 50 de ani, puterea de atractie a Facebook a slabit, insa cu siguranta Facebook nu si-a pierdut stralucirea in ochii investitorilor.

#avere, #bill gates, #google, #mark zuckerberg, #miliardar , #stiri Mark Zuckerberg