Marks&Spencer vrea sa deschida 50 magazine in Grecia si in Balcani, inclusiv Romania

Luni, 03 Martie 2008, ora 13:55
1949 citiri
Marks&Spencer vrea sa deschida 50 magazine in Grecia si in Balcani, inclusiv Romania

Retailerul britanic Marks & Spencer Group a achizitionat 50% din M&S Marinopoulos BV care opereaza 38 de magazine sub acest brand in Grecia si in alte state balcanice, inclusiv Romania si Bulgaria, si vrea sa deschida circa 50 de magazine pe aceste piete in urmatorii ani, potrivit unui comunicat. Prin aceasta achizitie Marks & Spencer intentioneaza sa investeasca in partenerii care detin franciza brandului, urmarind cresterea eficientei si a ritmului de dezvoltare. Marks & Spencer intentioneaza sa isi dezvolte afacerea la nivel international si sa creasca vanzarile la 15-20% din veniturile grupului in urmatorii cinci ani.


"Avem oportunitatea de a deschide mai multe magazine Marks & Spencer in Grecia si in Balcani, iar joint venture-ul dintre noi si Marinopoulos ne va permite sa plasam M&S pe harta acestei parti a lumii. In Grecia avem deja o platforma solida pe care putem construi, iar cererea pentru produsele marca Marks & Spencer este deja in crestere si in tari precum Romania si Bulgaria. Lucram cu Marinopoulos de peste 30 de ani si expertiza lor pe retail si cunoasterea pietei locale l-au recomandat drept partenerul ideal pentru noi", a declarat directorul diviziei de international business Marks & Spencer, Carl Leaver.


Marinopoulos Group, una dintre cele mai mari companii private din Grecia, a fost partenerul Marks & Spencer timp de 30 de ani si detine drepturi exclusive de a opera magazinele Marks & Spencer din Grecia, Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovenia si Elvetia, prin contract de franciza. Marks & Spencer a achizitionat 50% din capitalul social al Marks & Spencer Marinopoulos BV, prin subsidiara Marks and Spencer International Holdings Limited, pe care o detine in totalitate. Joint venture-ul are drept de operare si in Austria, Bosnia si Herzegovina, Fosta Republica Yugoslava a Macedoniei, Albania si Muntenegru, unde, in acest moment, nu exista magazine Marks & Spencer.


Marks & Spencer (M&S) este unul dintre cei mai importanti retaileri britanici, comercializand imbracaminte, produse pentru casa si produse alimentare. M&S are 75.000 de angajati si detine peste 600 de magazine in Marea Britanie si peste 275 de magazine in 39 de locatii in intreaga lume. Veniturile Marks & Spencer pentru 2006/2007 au fost de 8,5 miliarde lire sterline.


Marinopoulos Brothers este o companie privata cu sediul central in Grecia, care opereaza in zece tari din Europa Centrala si de Sud-Est, inclusiv in statele balcanice, prin intermediul parteneriatelor cu Starbucks, Carrefour, Sephora (o divizie a LVMH), Fnac (o divizie a PPR) si Grand Optical. Famar, divizia industriala a companiei, cu sediul central in Grecia si Franta, este lider european in productia pe baza de contract pentru principalele companii farmaceutice, avand 11 fabrici in Europa de Vest.